Портфолио Новости

Головна Портфолио Новости

Гостьова віза до Польщі

Відкривається якщо планується здійснення поїздки з метою відвідування друзів і родичів, що проживають на польській території, причому обов’язковим документом при оформленні є отримання запрошення від них.

 

Отримана гостьова віза дозволяє іноземцю безперешкодно відвідувати країни Шенгенської зони, але тільки обов’язково з відвідуванням Польщі в якості країни першого в’їзду. Гостьова віза видається тільки в тому випадку, якщо її одержує людина, що має запрошення від другої сторони – громадянина Польщі, що на законних підставах проживає на території Польщі.


Необхідні документи для оформлення національної робочої візи в Польщу:

  • Закордонний паспорт, де ще залишається хоча б дві вільні сторінки, а термін дії якого виходить не раніше, ніж за 3 місяці після останнього планованого виїзду з території ЄС;

  • Український паспорт;

  • Також потрібно заплатити візовий збір, який становить 18,5 євро по діючому курсу, і подати оригінал квитанції про оплату;

  • Оригінал і копія документів, які підтвердять мету вашої поїздки:

У даному випадку це запрошення яке має встановлену законом форму заповнення, в ньому обов’язково вказуються адреси місця проживання/прописки і місця, де буде проживати запрошуваний.

Усім тим, хто тільки збирається відвідати Польщу з метою відвідин родичів або друзів, які проживають на її території, слід пам’ятати про два важливих моментах.

По-перше, документи на отримання гостьової візи потрібно подавати заздалегідь, щоб терміни подорожі не довелося відкладити при тривалих строках розгляду.

По-друге, отримати візу – ще не означає потрапити в країну, особливо якщо українсько-польська прикордонна служба буде мати до вас якісь претензії з приводу провозу заборонених товарів або незнання місця знаходження своїх родичів.



Адреса

м. Тернопіль вул. Танцорова 43/1

Телефон

+38 (067) 354 30 58
+38 (096) 709 70 75

Головна